• TINA TRUCKER

  Wie Tina Trucker ontmoet, maakt kennis met een rustige, relaxte vrouw die alle tijd van de wereld heeft. Tenminste, zo lijkt het. In werkelijkheid is Tina voortdurend met tal van activiteiten bezig. Ze doet al die zaken echter met zoveel plezier, dat het eigenlijk uit hand gelopen hobby’s van haar zijn.
  Al sinds haar 16e staat Tina op het podium. Met een lokale groep kreeg ze veel bekendheid in Brabant en Limburg. Haar repertoire bestond toen nog uit top-40-hits.
  Haar zangtalent werd in die periode ontdekt door Johnny Hoes en ze bracht bij de platenmaatschappij Telstar uit Weert twee singles uit.

  Tina’s broer was truckchauffeur en hij nam Tina nogal eens mee op zijn tochten door Europa. Dat sprak Tina wel aan en ze besloot zelf ook achter het stuur van een vrachtwagen plaats te nemen. Dat hoefde gelukkig niet ten koste van de muziek te gaan, want haar liefde voor de country-getinte muziek kwam ze al gauw tegen in het truckers wereldje. De combinatie, de zingende Lady Trucker was geboren en bleek succesvol.

  Tina maakte in 1982 naam met haar eerste single, “Ik ben een vrouw om te benijden” die uit gebracht werd bij de platenmaatschappij Ariola. 
  Karel Hille van de maatschappij Utopia had grote plannen met Tina en haalde haar weg bij Ariola en zo bereikte ze de hitparades met de tweede plaat: “Mijn good old Ducky”. 
  In deze tijd kreeg Tina er vele duizenden fans bij.
  Na deze overwinning is het hard gegaan en er volgde nog vele successen w.o. Lady Trucker is mijn naam, Hoe zal het thuis gaan, Oh knappe trucker,  BL-80-HB, King off the Road, Hou 'm tussen de lijntjes, enz. 
  Al deze singles liggen dan ook opgeslagen in het museum Beeld en Geluid te Hilversum.

  Tina was in de jaren 80 een veel gevraagd artiest in Nederland, België en Duitsland.
  Ook was ze regelmatig te zien in tal van televisieprogramma’s zoals Op volle toeren, Nederland muziekland en Avro’s Top Pop.

  Tina is een bezige bij en houdt van hard werken. Tussen de optredens en andere werkzaamheden door zag ze nog kans om wat te doen aan haar grote hobby: “schoonheid”. Na diverse opleidingen te hebben gevolgd start ze haar beautyfarm.

  In 1978 verliest Tina op 1e kerstdag haar eerste zoontje door een vroeggeboorte en twee jaar later in 1980, sterft tussen kerst en nieuwjaar ook haar tweede kindje, een dochtertje.
  In 1990 wordt haar dochtertje Sarella geboren en Tina neem het besluit om te stoppen met de muziek om alle dagen bij haar dochtertje te kunnen zijn.
  10 jaar later start Tina naast haar beautyfarm haar eigen cosmeticamerk “LaSarel”, vernoemd naar haar dochter, en een opleidingsinstituut voor schoonheidsspecialistes.

  Tussen de bedrijven door wordt Tina nog gevraagd voor de televisieprogramma’s “De schreeuw van de leeuw” van Paul de Leeuw en het programma “Vara Laat” van Claudia de Breij.

  In december 2011  kreeg Tina een telefoontje van Ivo Franklin met de vraag of ze nog een keer zou willen optreden als “gouwe ouwe” in het televisieprogramma “Brabanttoppers”.  Tina vond dit een eer en een uitdaging.
  Door het enthousiaste publiek en de vele positieve reacties resulteerde dit in een nieuwe single  “Solo un beso mi amor”, geschreven door Tina Trucker zelf.

  Ik vind het weer helemaal leuk!! zegt Tina.

   

  Volg Tina Trucker op Twitter en Facebook.

  Voor boekingen: On Road Music Productions  06-28642411